ÇEMEN TARİFİ & YÖRESEL LEZZET
Çemen;İç Anadolu,Akdeniz bölgesi ve Doğu bölgesinde,kahvaltılık olarak tüketilen bir üründür.Etli ve etsiz yapılır.Biz annemle Kayseri'de de yapıldığı gibi kıymalı yaptık.Kahvaltıda pişirmeden bazen tavada kavurarak da yenilir.Sayfada çemenli yumurta tarifim var https://lezzetparem.blogspot.com/2018/12/cemenli-yumurta.html bakabilirsiniz.Bu tarifi denemelisiniz.İşte tarif:
ÇEMEN TARİFİ & YÖRESEL LEZZET
Malzemeler:
500 gr çemen unu
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz kırmızı biber tatlı
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
3 baş sarımsak
2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı karabibeber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak su
Not:Tüm malzemeleri ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Yapılışı:
Öncelikle sarımsakları ezin. Daha sonra bir kabın içine;sarımsak,kıyma, çemen unu,salça ve baharatları, su hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın.
Ardından suyunu azar azar ilave edip yoğurun.Suyu dikkatli koyun,kıvamı sürülebilir şekilde olmalı.
Çemen hazır.Herkese afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder