ÖVELEMEÇ & YÖRESEL LEZZET


          ÖVELEMEÇ & YÖRESEL LEZZET

İç Anadolu yöresine ait güzel lezzetlerinden biridir; övelemeç.Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da bazı şehirlerde de yapılmaktadır.Yörükler koyun peyniriyle yapar, çok lezzetli olur.Soğuk yenen bu pratik tarifi, gün misafirlerinize,acil durumlarda, çay saatlerinde, denemenizi tavsiye ederim.
İşte size tarifi:

Malzemeler:

5 adet yufka ekmek (böreklik değil yufka ekmeği)
2 su bardağı peynir (Tulum,kaşar,deri,beyaz hangisini severseniz)
5 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı:
Öncelikle yufkaları ufalayın.Su ile ıslatın.


Üzerine peynir,(peynir tuzsuz ise tuz serpin)kırmızı biber ve domatesi ekleyin.(kış ayı olduğu için domates sosu ekledik)


Zeytinyağı ile kavurduğumuz soğanları ilave edin.


Biberi ve maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.


Daha sonra bu malzemeleri karıştırın.

   
    Ve son olarak  mercimekli köfte gibi sıkın.


   Servise hazır.Çay ile ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun.  😊

Yorumlar

Popüler Yayınlar