KAVANOZDA ASMA YAPRAĞI SALAMURA






KAVANOZDA  ASMA YAPRAĞI  SALAMURA 

Ekşimsi tadıyla sofralarımızın en beğenilen yemeklerindendir yaprak sarması.Asma yaprağından sadece sarma yemeği değil, farklı yörelerde; levrek, hamsi sarması,batırık,pilav, çorba gibi çeşitli yemekler de yapılır.


Beğenerek hazırladığım yaprak salamura tarifini yazdım. Salamurayı sulu ve susuz olarak kavanozda yapıyorum.Bu şekilde hem tuzsuz sağlıklı oluyor,hemde suda bekletmeden haşlayıp taze yaprak lezzetini yakalıyorum.Aşağıda fotoğraflayıp sizlerle paylaştım.Mevsimi geldiğinde denemenizi tavsiye ederim.


Kavanozda kuru asma yaprağı salamurası yapımı:

  • Asma yaprağı
  • Kavanoz 1 lt
  • 1,5 çay kaşığı kaya tuzu yada salamura tuz.
Yapılışı:Kuru salamurada işin püf noktası,hava almayacak şekilde bastırarak yapmak aksi halde yapraklar bozulur. Kavanozun dibine yarım çay kaşığı kaya tuzu ekleyin.Asma yapraklarını üst üste 5  6 adet dizin.Yaprakları 4'e katlayıp hava almayacak şekilde kavanoza bastırarak yerleştirin.Kavanozun ortasına geldiğinde,yarım çay kaşığı tuz ekleyin.Kavanozun ağzına kadar yaprakla doldurun.Kavanozun sonunda yarım çay kaşığı tuz ekleyip,kapağı sıkıca kapatıp ters çevrin.Karanlık serin yerde muhafaza edin.




Kavanozda sulu asma yaprağı salamurası:
  • Asma yaprağı
  • Kavanoz 1 lt
  • 1,5 çay kaşığı kaya tuzu yada salamura tuz
Yapılışı:
Kavanozun dibine yarım çay kaşığı kaya tuzu ekleyin.Asma yapraklarını üst üste 5 6 adet dizin.Yaprakları 4'e katlayıp hava almayacak şekilde kavanoza bastırarak yerleştirin.Kavanozun ortasına geldiğinde,yarım çay kaşığı tuz ekleyin.Kavanozun ağzına kadar yaprakla doldurun.Kavanozun bitişine kadar bastırıp kaynar su ekleyin,su çekince yine ekleyin,su azalınca yine ağzına kadar kaynar su doldurun.Kavanozun sonunda yarım çay kaşığı tuz ekleyin,kapağı sıkıca kapatıp ters çevrin.Karanlık serin yerde muhafaza edin.






Not:Asma yaprağını yemek yapacağınız da kavanozdan çıkarıp haşlayın.Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar