KUŞBURNU MARMELATI



KUŞBURNU MARMELATI

Malzemeler:
1 kg kuşburnu
1 litre Su (5 bardak)
2,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı

Not:Benim kuşburnum fazla ama daha anlaşılır olması için kg'lık anlattım.Şekeri daha az koydum.Siz damak tadınıza göre daha az yada daha fazla koyabilirsiniz.

Yapılışı:
Kuşburnu saplarını ayıklayın.İyice yıkayın.Tencereye koyun.Bir taşım kaynatıp ağzını kapatın.Bir gece bekletin.



Ertesi gün düdüklüde 45-50  dakika pişirin.


Kuşburnu iyice ezildiğinden emin olunca,blenderdan geçirin.


Blenderda ezdikden sonra elinize eldiven takıp kevgirden geçirin.(kuşburnunun tüyleri elinize batabilir)


Kevgirden geçirdiğiniz kuşburnuyu elekden geçirin.Bu aşamada tüyler elekde kalacak.


Elekden geçirdiğiniz kuşburnuyu tencereye koyup ocağa alın.Tereyağını koyun.Kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacaktır.Kuşburnuyu karıştıra karıştıra pişirin yoksa dibi tutar.


Ocakdan almadan 15 dakika önce şekeri koyun.


Şeker ile 15 dakika kaynatın.Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirerek sabaha kadar bekletip,kilerinize kaldırın.Afiyet olsun.😋

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar