KREM KARAMEL
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 litre süt (5 su bardağı)
Karamel için:
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Hazırlama süresi: 20 dakika
Kaç kişilik: 6 - Bu ölçüde 6 kase çıkıyor.
Kullanılan bardak ölçüsü:
Su bardağı 200 ml.
Çay bardağı 100 ml
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri tencerede blenderle köpürene kadar çırpın.
İçine süt,nişasta, vanilini ilave edip iyice karıştırın.Ocağa alın.Muhallebiyi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Ayrı yerde tavaya şekeri koyun, orta ateşte karıştırarak şekeri karamelize edin.Rengi koyulaşmaya başlayınca hemen alın ki karameliniz yanmasın.
Kaselere önce karameli sonra muhallebiyi koyun.İkisi de sıcak olacak.Bekletmeden hızlı şekilde aynı anda koyun ki karamel kristalleşerek donmasın.Krem karameli 1 gece buzdolabında bekletin.Kaseyi bir tabağa ters çevirip,servis edin.
Afiyet olsun.
Eline sağlık güzel görünüyor 😋😋
YanıtlaSilEllerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Sil