DÖVME PİLAVI (AŞURELİK BUĞDAY)

Dövme Pilavı


DÖVME PİLAVI (AŞURELİK BUĞDAY)

Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı buğday (aşurelik buğday)
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı et suyu (sade su da olur)
Tuz
Kaç kişilik:3 kişilik-3 porsiyon
Hazırlama süresi: 1 saat
Kullanılan bardak ölçüsü:Su bardağı 200 ml.
Normal düdüklü tencerede 1 saat-yeni düdüklü tencerelerde yaklaşık 25 dakika sürer.
Yapılışı:
Buğdayı iyice yıkayıp düdüklüye koyun.Suyu koyun.Tuzunu atıp,karıştırın.
Dövme Pilavı
1 saat düdüklü tencerede ateşte pişirin.
Ardından tavada tereyağını eritin.Pişmiş buğday ve nohut ile karıştırın.
Dövme Pilavı
Servise hazır.Afiyet olsun.




Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar