AYRANLI AŞ
AYRANLI AŞ
Yaz günlerinde serinletecek bir çorba ayranlı aş.Farklı yörelerde değişik versiyonları yapılır.Bizim yörede yarpuz otu içinde pişirerek yapılır.Siz dereotu,nane gibi farklı otlarla da pişirmeden içine doğrayarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı dövme buğdayı
4 bardak yoğurt
Yarpuz otu
Tuz
Tuz
Su
Yapılışı:
- Buğdayı yıkayın,tuz,su,biraz yarpuz otunu doğrayıp düdüklüye koyun.
- Dövme buğdayı düdüklüde 30 dakika kadar haşlayın.
- Soğuyunca yoğurtla karıştırın,kıvamını ayarlayarak su katın.
- Üzerine yarpuz otu koyup süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder