YUMURTA HAŞLAMA SÜRELERİ
Yumurta Haşlama Süreleri
Yumurta,kahvaltı sofralarının baştacı,en önemli besinlerindendir.Besin değeri olarak oldukça zengindir.İçeriğinde yüksek miktarda protein,A, D,E,ve B vitaminleri bulunur.Karnımızı tok tutup gün içinde daha az kalori almamızı sağlar.
Yumurta haşlama süresi:Eğer tam pişmiş bir yumurta istiyorsanız,yumurtayı üstünü geçecek kadar su doldurun.Ağzı kapalı bir kapta kaynayınca 5 dk daha pişirin süzün.Yumurtanız servise hazır.
Rafadan yumurta:Benimde en sevdiğim çeşidi rafadan yumurtayı yapmak için yumurtayı geçecek kadar su koyun.Ağzı kapalı kapta kaynayınca 3 dk daha pişirip süzün.Rafadan yumurtanız hazır.
Sevdiklerinizle güzel,mutlu kahvaltılarınız olsun.😄
Fotoğraflar:Pixabay
Yorumlar
Yorum Gönder