ERİK PESTİLİ


       

                                                                                                            ERİK PESTİLİ




Dolapda biraz eriğim vardı.Tamda mevsimi pestil yapayım dedim.Şekersiz glutensiz sağlıklı bir tarifi sizlerle paylaşıyorum.Kolay gelsin.

Malzemeler:


  • 400 gram mürdüm eriği
  • Yarım çubuk vanilya (yada 1paket vanilya)
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı ceviz içi




Yapılışı:
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye atın.Kaynatıp suyunu çektirin.Sonra içine vanilin çubuğu ve pekmezi koyun.Ardından 5 dakika kaynattıkdan sonra ocaktan alın.Yağlı kağıt serili tepsiye dökün.Cevizi üzerine serpin ve içine geçecek şekilde bastırın.Ceviz üstünde kalmamalı çünkü pestil kurudukça incelicektir.Pestili güneş gören yere kaldırın.3 gün sonra pestil biraz suyunu çekince yağlı kağıttan çıkabilecek şekilde ise yağlı kağıttan çıkarın, bez kumaşın üzerine serin.Yaşadığınız yerin nemine ve sıcaklığına göre 10&15 günde kurur.

Bizim evde erik pestili çok çabuk tükendi 😋.Bu nedenle kurumuş pestili fotoğraflayamadım.Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar