KOLAY ELMALI KURABİYE



KOLAY ELMALI KURABİYE
Tek tek açmakla uğraşmayacağınız pratik bir elma kurabiyesi.Hamuru diğer bir tarif olan https://lezzetparem.blogspot.com/2019/05/muhallebili-pasta.html muhallebili pasta ile aynı.Deneyin vazgeçemeyeksiniz!
Malzemeler:
250 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5  su bardağı un
Elmalı harç için:
10 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
Hazırlama süresi: 20 dakika
Kaç kişilik: 15
Kullanılan bardak ölçüsü:
Su bardağı 200 ml.
Çay bardağı 100 ml

Yapılışı:
Elmaları kabuğunu soyun,rendeleyin.Ocağa  koyun,şekerini ilave edin suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatınca tarçını ve cevizi ilave edin.Soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta tereyağı, sıvıyağı,yoğurt,kabartma tozu,vanilya bunları  karıştırın.Unu azar azar ilave edip yoğurun.Hamuru üçe bölün.Elmalı harcı da 3 ayırın.
Hamuru  resimde görüldüğü gibi uzunlamasına elinizle açın.Elmalı harcın bir bölümünü içine koyun.
Diğer iki  hamuru da aynı şekilde yapıp ortasını kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ters çevirin.180 derece fırına verin.
Hafif pembeleşince fırından alın.
Fırından çıkınca soğumasını bekleyin.Bolca  pudra şekerini üzerine dökün.
Dinlenince dilimleyin,servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar