MUHALLEBİLİ PASTA




Tadına bayılayacağınız farklı güzel bir tarif ile karşınızdayım.Misafirinizin bir daha isteyeceği efsane bir lezzet!

MUHALLEBİLİ PASTA
Malzemeler:
250 gr tereyağı yada margarin
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5  su bardağı un
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
8 kaşık şeker
6 kaşık pirinç unu

Hazırlama süresi: 20 dakika
Kaç kişilik: 
Kullanılan bardak ölçüsü:
Su bardağı 200 ml.
Çay bardağı 100 ml

Yapılışı:

  • Önce muhallebiyi yapıyoruz.Süt, pirinç unu,şekeri koyun.Koyulaşana kadar pişirin.Ilıyınca dolaba koyun soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta tereyağı, sıvıyağı,yoğurt,kabartma tozu,vanilya bunları elinizle karıştırın.Unu azar azar ilave edip yoğurun.
  • Hamuru üçe bölün dolapdan çıkardığınız muhallebiyi de 3 ayırın.

Hamuru  resimde görüldüğü gibi uzunlamasına elinizle açın.Muhallebinin bir bölümünü içine koyun.
Diğer hamurları aynı şekilde yapıp ortasını kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ters çevirin.180 derece fırına verin.
Hafif pembeleşince fırından alın.
Fırından çıkınca bolca  pudra şekerini üzerine dökün.Dilimleyin.
Çay ile servis edin.Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar