DEVEKUŞU YUMURTASI MUHALLEBİSİ
DEVEKUŞU YUMURTASI MUHALLEBİSİ
Görüntüsüyle farklı tadıyla lezetli bir muhallebi tarifi.Yumurtaya benzediği için adını devekuşu yumurtasından almış.Umarım siz de denersiniz.
Malzemeler:
Muhallebi için:
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Portakal sosu için:
6 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı şeker
Hazırlama-Pişme süresi: 30 dakika
Kaç kişilik:6
Kullanılan bardak ölçüsü:
Çay bardağı 100 ml
Yapılışı:
Muhallebiyle portakal sosunu aynı anda pişirin.
Bir tencereye süt,nişasta, şekeri,vanilini ilave edip iyice karıştırın.Ocağa alın.Muhallebiyi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Portakal suyu,şekeri,nişastayı bir tencerede koyulaşana kadar pişirin.
Kaseyi su ile ıslatın.Önce muhallebiyi büyük cam kaseye koyun.Ardından portakal sosunu ortaya gelecek şekilde dökün.
Soğuyunca buzdolabına kaldırın.Bir gece bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder