BALKABAĞI MANTISI



BALKABAĞI MANTISI
Bugün güzel özgün bir tarif ile yayındayım.Balkabağı mevsimi bitmeden denemek isteyeceğiniz sağlıklı bir lezzet.
Malzemeler:
2 su bardağı ince doğranmış balkabağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı pul kırmızıbiber
Hazırlama süresi: 20 dakika
Kaç kişilik:1-2
Kullanılan bardak ölçüsü:
Su bardağı 200 ml.

Yapılışı:
Balkabağını ince doğrayın.Balkabağını yağ ve tuz ile karıştırın.En küçük borcama yağlı kağıt koyun.
180 derecede 15-20 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız balkabağını soğumaya bırakın.Kabağı servis tabağına alın.Sarımsağı ezip yoğurda karıştırın.Kabağı yoğurtlayın.Tavada zeytinyağ, toz biber ve pulbiberi kavurun.Kabağın üzerine gezdirin.
Servise hazır.Afiyetle.

Yorumlar

  1. Diyette olmuycaktim da bunu yapicaktim😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstüne yağ dökmezsiniz.Ne güzel tam diyet için bir tarif.

      Sil
    2. Yoğurdun üzerine pulbiber de kafi.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar