ZEYTİN KURMA&TATLANDIRMA










                                          ZEYTİN KURMA VE TATLANDIRMA



Malzemeler:

2,5 kg zeytin
15 yemek kaşığı kaya tuzu
1,5 litre su
5 litrelik kavanoz

Yapılışı:
Zeytinleri bardakla yada taş ile kırıyoruz (ben bardakla kırdım.
Ayrı kapta tuzu suya ekleyip karıştırarak eritiyoruz.Zeytin ilk kurulduğunda su oldukça tuzu belli olmalıdır ki yumuşayıp bozulmasın.Tuzla yumurta testi yapın garanti olsun.Yumurtayı yıkayıp kurutun.Tuzlu suya koyun.Yumurta suyun üzerindeyse tuz tamamdır.
Zeytinleri kavonoza koyun.Tuzlu suyu doldurun.Zeytinler suyun altında kalması için aparatını da içine koyun kapağı kapatın.Karanlık serin yerde bekletin.





Tatlandırma aşaması:
Tuzlu suyun içindeki zeytinleri 1 litrelik kavanoza doldurun.Sade suyu koyun.2 günde bir suyunu değiştirin.Arada ağzınıza alıp acısı çıktımı diye kontrol edin.Acısı çıktıysa 1 yemek kaşığı tuzu 2 bardak suya koyun karıştırın.Kavanozdaki zeytinlerin üzerine koyun.2 gün bekletin.Kahvaltı için zeytin hazır.Afiyet olsun.








Yorumlar

Popüler Yayınlar